Magnanne
Ricette di cucina tipica napoletana.

In queste pagine daro' alcuni consigli su come preparare i piatti tipici che compaiono sempre meno spesso sulle tavole dei napoletani, ma che non bisogna dimenticare.
E' anche disponibile la La Smorfia Gastronomica.
Queste le ricette:

Primi piatti
'O 'rrau'
Fusilli 'a napulitana
Rise 'a piscatora
Rise cu 'o niro 'e seccia
Pasta e patane
Pasta cu' 'e fave
Vermicielli 'a Vesuviana
Cavericiore cu 'a pasta
Zuppa 'e suffritto
Timpano d'o Vesuvio
Vermicielli 'a caprese
Menestone
Perciatelle 'nguacchiate
Farfalle tunno e pesielle
Vocche 'e vecchie a ragu'
Maccaruncielle lardiate
Lampe e tuone
Zuppa 'e fasule
Paccare 'o furno
'A Lasagna
Rise 'a 'nzalata

Secondi piatti
Trippa 'a 'nzalata
'E purpette
Frittata cafona

Pesce
Purpetielle affucate
Alice 'mbuttunate
'O Baccala'
Treglie 'ncartoccio
Cefaro alla Pusilleco

Contorni
Cavericiore 'a 'nzalata

Dolci
Zeppole 'e S.Giuseppe
'O babba'
'E chiacchiere
'O sanguinaccio

continua.....


...


Umberto de Fabio
udf@mclink.it